Before

After

Woonhuis

Vraag: De trap heeft nieuwe bekleding nodig en het moet modern en stoer.

Antwoord: Een lichtere vloerbedekking (tapijt) zorgt voor akoestische demping en een lichtere uitstraling. Door dat de structuur en het materiaal een ruig effect te geven komen we aan de stoere en moderne look. Het past mooi bij de witte tegels op de beneden etage. Ook met de geschilderde betonnen vloer op de boven etage. De led strips achter de trapleuning geeft een mooie straling op de muur.

Haarsalon

Vraag: We willen een hippe trendy uitstraling geschikt voor dames, heren en kinderen. Er moet rekening gehouden worden met heel veel traffic, waterafstotend en tegen scharen en verf kunnen.

Antwoord: Door een gedessineerd behang op de muur te plaatsen in betonlook stijl met goude vegen valt het niet op als er een spetter verf op komt of een spatje water. De vloer is van Coretec een keihard materiaal met een kurk ondergrond zodat het akoestisch meer rust geeft. Door hippe zwarte rekjes op de muur te plaatsen met planten erin krijg je een hele mooie stilistische sfeer. Een muur is er weggehaald en daarvoor is een glazen wand gekomen met zwart latwerk. Hierin zijn spiegels geplaatst met een zwarte lijst. Hierdoor is de salon lichter en zijn er 2 extra werkplekken ontstaan.

Appartement in Italie

Vraag: Graag wil ik mijn appartement restylen en meer van nu maken.

Antwoord: Door een rustig kleurpallet in deze niet al te grote ruimte te gebruiken creëer je sfeer en rust. Een low budget oplossing die mede door het tafeltje gemaakt van pallets een zeer eigentijdse uitstraling heeft.

Woonkamer

Vraag: Graag wil ik kleur op de muur en meer rust in de ruimte

Antwoord: Tijdens het gesprek bleek dat het vloerkleed heel speciaal was. Door de warme okergele kleur uit het kleed te pakken en daarmee de achtermuur te verven kwam het kleed beter tot zijn recht. Blauw en geel zijn complementaire kleuren dus daardoor komt de vorm van de bank er ook beter uit. Door kussentjes in de kleuren van het kleed te gebruiken word het een rustiger geheel. Als laatste tip was de plaatsing van de bank en het kleed. De bank staat gedeeltelijk op het kleed waardoor er een echt wooneiland ontstaat.

Nieuwe Keuken

Vraag: We willen een nieuwe keuken maar hoe deel ik die het beste in?

Antwoord: Voor deze Bourgondiërs is koken hun lust en leven. Er moest in deze beperkte ruimte een efficiënte indeling komen waarin ze alles kwijt kunnen en goed kunnen werken. Door aan beide zijden van de keuken een ruime aanrecht te maken kunnen ze aan de ene kant koken en aan de andere kant werken. Elk hoekje en gaatje van deze keuken is gebruikt om zoveel mogelijk ruimte te creëren.

Tijdelijk kantoor

Vraag: Hoe kan ik het sfeervoller krijgen?

Antwoord: In deze multifunctionele grote ruimte was een zitje en een vergadertafel met boekenkast geplaatst. Door middel van de lambrisering een antraciet kleur te geven werd deze grote ruimte al wat intiemer. De simpele Ikea boekenkast hebben we op hondjes (plank met wielen) geplaatst en ook in dezelfde kleur als de lambrisering geverfd. Door de kast als flexibele roomdivider te gebruiken werd het zitje sfeervoller.